Ipocrizia faptelor bune

De fiecare data cand cineva a facut o fapta buna si a vorbit despre asta, a fost altcineva care i-a dat peste cap. Cu vorbele, cu vorbele i-a dat peste cap. Ca cica, vezi Doamne, se lauda. Si ca de ce trebuie sa vorbesti despre ce faci tu? Azi am vazut pe Facebook o postare a cuiva care zicea ceva de genul…daca vrei sa hranesti saracii…hraneste saracii. Daca vrei sa postezi pe social media, inseamna ca vrei sa-ti hranesti egoul. Da hai ca pun poza aici ca e mai usor. Stiti si voi engleza.

Ipocrizia faptelor bune

Si nenea a primit like-uri si chiar si niste love la postarea lui. Da nu va zic eu repede si parerea mea pe subiect. Am mai multe chiar. Sau una mai mare si mai complexa. Bine, 2 puncte.

  1. Ma doare (defapt nu ma doare ca e nasol sa te doara) in dos si nici macar acolo de ce cineva alege sa faca o fapta buna. O face sa demonstreze ceva? O face sa isi atraga publicitate? O face ca sa…orice? Cui ii pasa? Cineva care a avea nevoie reala de ajutor a primit ce-i trebuia? Bun. Asta conteaza. Ma intereaseaza si o sa ma intereseze intotdeauna beneficiarul unei fapte bune. A devenit foarte cool asta cu plantat copacii. Si tot i-am auzit pe unii si pe altii comentand pe tema. Fratilor! Care e problema? Unii o fac pentru ca e cool. Asa, si? Nu ar trebui sa conteze ca s-au plantat niste copaci? Unul, precum in poza de mai sus, vrea sa-si dea un boost la ego. Asa, si?! Nu au primit saracii aia de mancare? Ba da. Altul doneaza 1 milion de euro fundatii. Vrea publicitate. Asa. Si?! Nu a primit fundatia milionul? De ce aveti impresia ca daca cineva vorbeste despre fapta lui buna o face pe aceasta sa dispara? Nu dispare. E acolo. Si asta ar trebui sa conteze.
  2. Cred in puterea exemplului. Cred ca se poate raspandi astfel. Cred ca asociatiile, ONG-urile, au nevoie de exemple. Cred ca orice fel de fapta buna are nevoie de exemplu. Cred ca daca ii arati altcuiva ca e simplu si la indemana sa faci o fapta buna, acea persoana va face la randul ei o fapta buna.

Terminati cu prostiile. Faceti fapte bune. Si daca vreti sa le postati in social media, postati-le. Daca nu, nu. Faceti lucruri de care sa fiti mandri. Intdinde o mana de ajutor! Doneaza sange. Da-i ceva de mancare unui flamand. Planteaza un copac. Strange niste gunoaie. Daruieste un zambet. Si fii un exemplu!

Comments are closed.