Nimeni nu a observat asta?!

Eu am plecat in Paris in 2000, deci nu fac parte din generatia supermodelelor din anii 90. Slava cerului, caci nu as fi avut nici o sansa. Credeti-ma. Am stat langa Naomi Campbell. Sunt o gluma proasta pe langa ea. Mi se pare o alta gluma proasta faptul ca am fost in acelasi fashion show cu ea la un moment dat. Ati vazut-o in multe poze, prezentari, campanii. Insa nu vreti sa stiti cum e femeia asta in realitate. Te doboara. 

Nimeni nu a observat asta?!

In 2000, cand m-am apucat eu de moda la Paris, toti din industrie se saturasera de super modele. Nu le mai voiau, nu le mai promovau si mai mult decat atat, nu mai produceau super modele. Voiau sa o termine odata cu divele care faceau o sumedenie de figuri. Isi doreau fete fresh, cu personalitate relaxata, the girl next door type of model. Fete care sa fie serioase, profi, sa nu aiba pretentii, sa nu fie alintate, uracioase, plictisite si mai ales rautacioase. Se voia veselie, prietenie. Nu numai cu membrii echipei cu care lucrai, ci si cu alte modele.

Super modelele anilor ’90 erau dive absolute si se comportau ca atare. Cu tot ce inseamna glamul, dar si cu rautati. Naomi de exemplu nu accepta o alta modela de culoare in acelasi show cu ea. Voia sa fie singura. De ceva ani protesteaza si atrage atentia oamenilor din industrie ca ar trebui sa mai lucreze la “diversity in fashion”, insa in trecut…Sunt multe povestirile cu rautatea super modelelor. Unele neadevarate sau exagerate, insa majoritatea sunt reale.

Zilele trecute a fost isterie mare cu aparitia in show-ul Versace a 5 dintre cele mai wow modele care au lucrat cu acesta. Cindy Crowford, Naomi Campbell, Claudia Schiffer, Carla Bruni si Helena Christensen au facut furori cu trupurile lor impecabile si atitudinea care le-a consacrat. M-a luat si pe mine tremuriciul de placere. Ca pe toata lumea. Si toata lumea a vorbit despre asta. Insa nu am putut sa nu observ o chestie. A fost prea evidenta ochilor mei de fosta modea. Helena pur si simplu nu a vrut sa o ia de mana pe Cindy. Toate si-au dat mana si au defilat asa, ea si-a dus mana spre spate si acolo a tinut-o. Ma distreaza tare ca, dupa atat de multi ani, aceste dive absolute au ramas la fel. Cu rautati. Si cu un corp sublim.

 

Comments are closed.