Cum am fost manipulati

MANIPULÁ, manipulez, vb. I. Tranz. A mânui, a manevra. ♦ Fig. A influența prin diverse mijloace modul de a gândi și de a acționa al unei persoane sau al unei colectivități. – Din fr. manipuler.

Cum s-a ajuns la proteste? Si mai ales cum s-a ajuns la ASTFEL de proteste? Cum am ajuns noi sa fim asa?!

A fost o data ca niciodata, o retea de socializare. Una populara, foarte. Unde s-au strans majoritatea oamenilor. Dupa ce oamenii si-au postat poze, noutati si au luat legatura cu prieteni vechi, au trecut la urmatorul nivel. La nivelul de bun exemplu. Au sharuit povesti pozitive, cum e sa fii civilizat, educat, sa sari in ajutorul semenilor, au inceput sa taxeze magariile si sa premieze bunul simt. Iar bunul simt asta, s-a luat mai repede decat cascatul.

Asa, incetul cu incetul, am aflat ca solidaritatea, umanitatea si buna crestere exista si dincolo de noi. Ne-am incurajat unii pe altii, ne-am dat like-uri, love,  shareuri, apoi ne-am mobilizat in actiuni de voluntariat. Acolo ne-am dat mana, ne-am strans in brate, ne-a dat si cate o lacrima, doua. Am facut cunostinta cu unii la Rosia Montana, cu noi si vechi la Colectiv, cativa pe la Sanatate. Eu, una, abia am apucat sa ma vad cu cativa cunoscuti zilele astea in Piata Victoriei. Nu stiam pe nimeni! In fiecare zi am traversat piata in lung si-n lat. Ce am auzit? Pardon, scuzati, multumesc. Ce am vazut? Zambete. Ce am primit? Ceai. Unde s-au dus gunoaiele? In saci.

Stii unde e manipularea draga Dragnea? Stii cum s-a ajuns la un protest pasnic de asemnea amploare? Stii cum se poate ca dupa ce au fost sute de mii in strada, aceasta sa ramana luna in urma noastra? Stii cum e sa cante sute de mii de oameni, sa scandeze, sa danseze, sa taca malc pentru cateva minute? Manipulare, domnule. Ne-am “manipulat” unii pe altii, draga Dragnea. Ne-am “manipulat” cu iubire, cu respect fata de cel de langa tine, cu un umar de sprijin la nevoie, cu o vorba frumoasa. Ne-am “manipulat” in asa hal incat sa ne fie rusine sa aruncam gunoi pe jos in piata. Ne-am “manipulat” in ultimul hai cu zambete complice catre necunoscutii din jurul nostru. Ne-am “manipulat” intre noi incat sa-ti fie imposibil sa nu vrei sa faci si tu parte dintre cei tineri, liberi si frumosi. Apoi cum si cine sa se supere cand ne numiti asa?

Cum am fost manipulati

Stiu ca e greu de crezut ca avem si noi creierul nostru cand matale acolo ii controlezi pe toti. Asa ca, am sa-ti fac hatarul si nu cred ca o sa se supere nimeni pe mine. Ai dreptate. Nu gandim individual. Gandim colectiv.

 

Comments are closed.