Rolul femeii in societate

Doamnelor si domnilor, azi vom vorbi despre rolul femeii in societate. Cum? Ce? Cand? Pai am vazut ca-i la moda maxim asta si cum eu imi doresc sa fiu tot timpul in pas cu ultimile tendinte, hop pe subiect. Din cate inteleg si-mi tot ajunge pe la ochi si urechi, femeia, ca sa fie considerata femeie (altfel ce e?), trebuie neaparat sa-si vada de rolul ei. N-am inteles niciodata ce e daca nu-si vede de rolul asta. Hai sa-i dam un nume. Sau nu e vrednica? E cea a carei nume nu va fi pronunat ca sa nu se ia precum o boala contagioasa.

Rolul femeii in societate

Femei care le spun altor femei ce trebuie sa faca o femeie si barbati care stiu mai bine ca o femeie cum trebuie sa fie o femeie. Peste tot in jurul nostru. Observ ca acum, mai mult ca niciodata cineva, nush cine, vrea sa ne bagam capul la cutie. Ni se explica in fiecare zi ca o femeie, ca sa se poata numi femeie trebuie sa faca aia, cealalta si mai ales ce spune societatea ca ar trebui sa faca. Mai mult decat atat, chiar daca faci toate cele si celelalte, oricum nu ai voie sa te numesti femeie daca nu ai un sot. Sot si copii. Daca nu ai copii inseamna ca nu-ti indeplinesti rolul in societate, deci nu esti femeie.

Am facut toate insiruirile astea de cuvinte pentru a incerca sa evidentiez ceva. Am reusit? Voi ati inteles ceva? Cand mi se explica asta cu rolul la singular eu nu inteleg nimic. Daca acest cuvant ar avea un plural infinit viata ar capata sens in sfarsit. Eu cred ca fiecare femeie are dreptul sa fie cum isi doreste ea sa fie. Si atat. Sa aiba orice profesie isi doreste, orice hobby, sa se imbrace oricum si sa faca sau sa nu faca copii. Nu cred ca o femeie este incubator. Eu cred ca o femeie este femeie si atat. Orice alege. Si un barbat este barbat. Si noi suntem oameni. Si oamenii au dreptul sa-si aleaga propriul rol in societate. Rolul meu e sa exist. Si sa incerc sa fac cat mai mult bine pentru mine si pentru cei cu care impart o casa, un cartier, un oras, o tara, sau un Univers intreg. Rolul unui om nu este stabilit de alti oameni. Rolul profesiei poate da.

Vad femei, barbati, oameni marginalizati. Vad femei care se cred mai femei decat altele si vor sa evidentieze asta vorbind urat despre alte femei. Mi-ar placea sa nu mai aud, sa nu mai vad. Nu numai pentru mine. Eu deja sunt cunoscuta pentru miserupismul meu. Pe mine nu prea ma ating vorbele gratuite. Insa mi-ar placea sa vad mai multi oameni care au curajul de a trai asa cum isi doresc sa traiasca. Fara a le mai pasa ce le spune societatea ca ar trebui sa le fie rolul. Care-si traseaza drumul fara sa le fie frica ca vor fi judecati. Hai sa ne vedem de rolurile de oameni.

Care este rolul tau in societate?

Comments are closed.