Nu, nu le pot face pe toate

A 3-a zi de viroza. A 3-a zi de stat in pat, suflat muci, baut ceai si plans de mila. Ce? Asa fac eu cand racesc. Ma enervez si intristez. Ca nu-mi place neam sa stau ca o pleasca, sa nu-mi mearga creierul cum vreu eu si sa folosesc o tona de servetele. Va dati seama cati copaci sunt taiati cand sunt eu racita?!

Nu, nu le pot face pe toate

Eu sunt fix genul ala de persoana care se bate cu pumnul in piept si-si spune in oglinda ca nu exista ceva pe lumea asta pe care nu-l poate face. Mai mult decat atat, pot face o sumedenie de lucruri in acelasi timp. Pai nu pot tine eu totul intr-un echilibru perfect, mai ceva ca un circar de renume? Cirque du Soleil scrie pe mine cand e vorba de taskuri care mai de care. Multa munca la birou si o multime de proiecte in derulare? Niciodata o problema pentru mine. Timp cu prietenii? Bineinteles. Atentie binemeritata pentru animalutele mele? Dacum! Evenimente? Pai nu sunt eu prezenta? Ba uite ca nu!

Oricat as vrea eu sa cred ca le pot face pe toate, in acelasi timp, organismul vine si spune stop atunci cand eu nu o fac. Cedeaza. Ridica fanionul rosu si zice: Ia ca nu mai faci nimic! Acum e acum. Eu nu ma las batuta. Le fac in continuare. Mai din pat, mai de la un telefon, mai cu laptopul acoperit de servetele. Ce credeti? Ca ma las? Poate ar trebui. Cateodata. Dar cum? Sunt de toate intr-un om. Nu stiu sa fiu altfel. Somebody stop me! Voi astia, mai de o seama cu mine, nu-i asa ca v-ati inchipuit “The Mask’ spunand asta? Bine, atunci sunt numa eu “gresita”.

Nu ar fi rau sa inteleg ca nu le pot face pe toate. In nici un caz in acelasi timp. Sa ma ierte Ioana ca nu am ajuns la ziua ei. Imi pare rau ca nu am ajuns vineri seara la Spatiul M60 sa ma vad cu gasca de nebuni si nici  sambata la Funky sa o acult pe Alina Eremia live. Ca sa nu mai zic de festivalul de mancare. Daca nu raceam sigur le faceam pe toate. Sigur ma epuizam doar de dragul meu si al lor. Organismul meu m-a tinut prizoniera in casa. A zis ca e cazul sa ma odihnesc. Laura, nu le poti face pe toate.

Nu pot scrie in fiecare zi un articol genial. Nu pot ajunge la fiecare eveniment. Nu pot ajunge nici macar la fiecare zi de nastere. Nu pot participa la fiecare proiect. Nu pot fi in fiecare secunda cu creativitatea la maxim. Nu pot. Insa vreau. Si vrutul asta de a fi mereu cea mai buna la munca, cea mai buna prietena, cea mai buna in scris, cea mai buna in toate, ma lasa fara puteri.

Pamantul nu se va opri din invartit si omenirea nu o sa opreasca din evolutie, universul nu se va prabusi peste mine daca spun si nu. Daca nu ajung la un eveniment, daca nu scriu un articol, daca nu am cea mai jmechera idee intr-o zi…nu se intampla nimic, nu? De ce oi fi atat de pornita sa le fac pe toate? Cand o sa invat?

Comments are closed.