Poate nu stii asta despre Freddie Mercury

Daca ar fi sa am un idol, atunci acesta este Freddie. O spun pe nerasuflate. E tot ce mi-am dorit vreodata de la un artist. In afara de moartea prematura. E atat de complex, atat de complet. E cel care mi-a frant inima de atatea ori. E cel care m-a facut sa tip de bucurie, sa topai ca nebuna prin casa, sa cant tare fara sa-mi pese de urechile celor care m-ar auzi, sa fiu eu, sa ma exprim, sa-mi asum nebunia. El, Freddie Mercury! The one, the only, the king, my Queen.  A fost un personaj cu de toate. Inca il descopar. Chiar dupa atatia ani.

Poate nu stii asta despre Freddie Mercury

Hai sa va impartasesc niste lucruri pe care poate nu le stiti despre el si le-am gasit pe net:

Freddie iubea mult pisicile. La un moment dat avea 10. daca era in turneu si i se facea dor de ele le suna si le vorbea la telefon. Unica lui iubita si prietena de  o viata, Mary Austin (da, era gay, dar a avut o relatie lunga cu ea in anii 70) le tinea pisicilor telefonul aproape ca acestea sa-l poata auzi vorbind. De asemenea, avea portrete pictate ale pisicilor.

In scrisoarea de adio lasata de Kurt Cobain a vorbit despre Freddie Mercury si despre faptul ca l-a admirat si invidiat intotdeauna pentru felul in care se conecta cu publicul.

Freddie era grafic designer. A terminat Ealing Art College. El a facut celebra emblema a formatiei Queen.

Poate nu stii asta despre Freddie Mercury 1

Domnul meu Freddie Mercury se ocupa cu….filatelia. Adica colectiona timbre. Avea o colectie impresionanta care este expusa si acum la evenimente…de si cu timbre.

Cu totii avem in fata imaginea lui Freddie din concerte cu microfonul fara stativ. Era semnatura lui. Si s-a intamplat din greseala. In timpul unui concert de pe la inceputul carierei s-a rupt stativul. Nu l-a inlocuit, a continuat sa cante asa.. si…voila..semnatura.

Freddie a scris “Crazy little thing call love” in cada unui hotel. I-a venit inspiratia omului, asa ca a cerut sa i se aduca pianul ca sa poata compuna. Cel putin…asa se zice…Pentru ca inspiratia putea sa-i vina oricand, asistentii lui trebuiau sa aiba intotdeuna la ei hartie si stilouri.

Numele care i s-a pus la nastere a fost Farrokh Bulsara. Cu toate astea, inclusiv  pe pasaportul lui oficial numele scris era Frederick Mercury. Nu suporta sa i se spuna altfel decat Freddie. Si-a luat acest nume inca inainte sa ajunga in Anglia, iar Mercury dupa ce a intrat in trupa Queen.

Poate nu stii asta despre Freddie Mercury 2

Atunci cand era in turneu in SUA, a aflat ca tipul cu care se vedea in acea perioada, Tony Bastin, a fost vazut cu altcineva. Ce a facut Freddie? I-a cumparat lui Tony bilet de avion pana in State pe motiv ca isi doreste ca acesta sa-l viziteze. S-a vazut cu el dupa ce a aterizat, i-a spus ca relatia lor s-a incheiat, iar apoi l-a pus inapoi in avionul spre Londra. A pastrat si pisica lui Tony, Oscar. Hahhahahhaha.

Freddie a scris “Who wants to live forever” in masina, dupa ce, impreuna cu trupa, au fost sa vizioneze un preview al filmului Highlander (Nemuritorul).

Dupa ce Freddie a murit, o specie de trandafir galben a fost botezata dupa el.

Muama cate ar mai fi se spus. Daca ar fi sa vorbim de petrecerile pa care Freddie le organiza de ziua lui…..Ne-ar trebui numai patratele rosii si parenting control… La multi ani! Ce nebunie ai fi organizat tu la 70 de ani? O dementa, cu siguranta.

Freddie e nemuritor. Atat.

P.S. Daca as fi fost atat de norocoasa incat sa ajung la unul din concertele lui as fi fost cu siguranta una de aia care tipa tare, isi arunca chilotii pe scena si lesina de placere.

 

2 Comments on Poate nu stii asta despre Freddie Mercury

 1. Torop Elena
  October 27, 2016 at 5:16 pm (4 years ago)

  Felicitari pentru cum scrii.
  Freddy, oh, he was a JESUS of music.

  • Laura Belecciu
   October 28, 2016 at 8:18 pm (4 years ago)

   🙂 Multumesc! Oh, yes! He was! He is!