M-am suparat pe Uber!

Merg cu Uberul. Prima data am auzit de el la New York unde l-am si folosit. Inca nu aparuse in Romania. Mi s-a parut cool din prima. M-am bucurat cand am vazut ca a aparut si la noi si il folosec de cele mai multe ori in detrimentul taxiurilor. Zilele trecute au anuntat ca s-au si ieftinit. Da ce bucurie! Imi place ca e curatenie, imi place ca miroase frumos, imi place ca soferul e politicos. Ce nu-mi place? Pai hai ca va zic.

Uber face "romanisme"

Eu stiu ca soferii primesc cursele automat. Ceea ce mi se pare foarte corect. Asa iti ia automat masina care este cel mai aproape de tine si stii o treaba. Traiasca computerul. Ei, ce sa-i faci atunci cand intervine factorul uman? Pai se intampla ca aseara. Probabil.

Chem un Uber. Nu era ora de varf. Imi gaseste unul. Dupa vreo 2 minute, stati ca a intervenit o eroare, insa imediat va gasim alt sofer. Ok. Imi gasesc alt sofer. Dupa vreo alte doua minute imi spune ca soferul a anulat cursa si ma invita sa fac din nou comanda. Sa va spun ca aveam si destinatia introdusa in aplicatie? De la birou pana acasa la mine nu se aduna foarte multi banuti, if you know what i mean. Cand vreau sa fac din nou comanda, ghici ce?! Crescuse tariful. Destul de mult. Atat de mult incat am preferat sa-mi chem un taxi. Asta imi miroase a “romanism”. Mai tarziu, tot aseara, la ora 22:00, cand totul era liber si dragut, tariful tau la cer era.

Concluziile le trage fiecare. O sa mai merg cu Uberul, asta e clar. Poate o fi fost o “eroare” poate a fost o oroare. Time will tell. Voi ati avut astfel de intamplari? V-au anulat soferii cursele? Mai ales daca distanta introdusa nu era una foarte mare?

3 Comments on M-am suparat pe Uber!

 1. Alexandra
  September 1, 2016 at 4:39 pm (5 years ago)

  Eu cred ca a fost o eroare nevinovată. Șoferul nu vede destinația decât dupa ce te urci in mașină. Eu iubesc uber. 🙂

 2. Oana
  September 2, 2016 at 7:36 am (5 years ago)

  Soferii Uber vad destinatia doar in momentul in care pornesc cursa. Destinatia mea era aeroportul si s-a scuzat de o mie de ori ca trebuie sa isi ia rovinieta, ca i-a expirat de cateva zile si ca daca stia, refuza cursa, ca sa nu ma incurce. (Nu m-a deranjat, nu am intarziat la aeroport, nu s-a intamplat nimic spectaculos :)) )

 3. Ioana
  September 2, 2016 at 9:16 am (5 years ago)

  Eu am gasit o solutie foarte buna ptr mine la problema asta. Pun destinatia doar cand ma in masina si atunci nu are ce sa faca. Am avut curse si de 6 lei.