Sia si-a batut joc de mine!

Am fost la concertul Sia aseara. Undeva, cumva, sunt inca acolo. Am fost si pe scena. Nu m-ati vazut? Am fost in fiecare miscare, in fiecare nota. Am fost in fiecare pas de dans, in fiecare grimasa. Am fost si in funda mare si alba din capul ei.

Sia! Ti-ai batut joc de mine!

Nu-mi facusem planuri sa merg la concert. M-am intors din vacanta si m-am simtit oarecum paralela cu ce se intampla in aceasta perioada in jurul meu. Am vorbit la telefon cu o prietena buna si ca printr-o minune m-a dus la concert. S-a rezolvat totul in 5 minute. In zona Diamond direct. Am facut gasca mare. Prieteni dragi. Baut o bere, fumat o tigara. Zumzaiala tipica inaintea unui concert. Asteptare. Eu, in afara unei voci, nu aveam nici o asteptare. De nici un fel. De la Sia chiar nu ai cum sa te astepti sa “faca show”. Nu e stilul ei. Ea isi ascunde timiditatea in spatele unei peruci funny.

Sia! Ti-ai batut joc de mine! 1

Mi s-a ridicat tot parul pe mine instant si m-a cuprins o fericire de nedescris inca din prima secunda a concertului. Am inceput pur si simplu sa topai cu un zambet imens pe toata fata. Apoi am inceput sa tip. Tot topaind! Cu gura intr-o grimasa de uluire si bucurie ma intorc catre fiecare dintre prietenii mei. Erau la fel! Ne-am imbratisat.

Apoi am ramas gura casca. Simteam nevoia sa ma uit la fiecare detaliu de pe cea mai simpla scena ever! Am analizat fiecare centimetru de emotie. Hmmm. Nu stiu melodia asta. Pai, Laura, tu stii doar vreo 3. Ce pacat! Diseara o sa-i ascult tot albumul. O sa-i caut si versurile ca sa fiu sigura ca nu-mi scapa nimic.

Sia, ce faci? Stai acolo, nemiscata, ca o statuie cu peruca bicolora. Tii microfonul in mana si canti. Cum esti peste tot atunci? Cum imi faci sa vibreze fiecare celula? Imi vine sa rad. E o nebunie pe scena.

Sia si-a batut joc de asteptarile mele!

Acum ma legan. Stanga, dreapta, insa ochii sunt nemiscati. Nu ma uit la ea. Ma uit la ei. Artistii absoluti. Dansatorii. Nu! Nimfe, zeitati, ceva ce nu e din lumea asta, oricum. Cum ar putea fi?

Ia uite! Asta sunt eu si fostul meu iubit e de cealalta parte a mesei. Ne certam rau in iubirea noastra! Ma iau nervii. Apoi amaraciunea. Vine melancolia.

Iar topai ca zaluda. Ce misto sunt fustele astea imense din paie! Ia uite ce dezincronizati sunt! Asa e coregrafia! Sunt nebuni!

Nu mai sunt atenta. Caut luna plina. Niste straini urla unul la altul in engleza. Le spun ca am venit sa o ascult pe Sia. Ei sunt badarani, asa ca ii intreb daca de unde vin ei asa au fost invatati sa se comporte. Ei sunt si mai badarani asa ca din mine iese un Fuck off extrem de vocal. Prietenii mei ma muta mai spre scena. Da! Uite ca aduc salteaua! Stim ce urmeaza! Urlu!

1, 2, 3, 1, 2,3 drink! M-am dat cu candelabrul imaginar prin toata Piata Constitutiei.

S-a terminat. S-a terminat?! Sia, Sia! Nici un bis? Pai nu mai are melodii. Ce frumos a fost!

 

 

Comments are closed.