Primul sarut

Il chema Andrei. Era cu un an mai mare decat mine. Eu aveam 13. O fata care nu avea treaba cu baietii. Decat asa, la o bataie, o intrecere pe pista de atletism sau o prietenie. Era blond, cret si cu ochii albastri, albastri. Eram din acelasi cartier. El avea o gasca, eu eram lup singuratic. L-am vazut intr-o dupa-amiaza si mi-am dat seama ca trebuie sa intru si eu in gasca lui….

Primul sarut

Am urmarit situatiunea, mi-am facut o amica in gasca cu care ma mai conversam din cand in cand, apoi, cand in sfarsit m-am introdus, m-am dus catre cel mai bun prieten al lui. Asa, pe prietenie, nu pe altceva, dar cat sa nu-l bag in seama pe Andrei prea mult. Eram prezenta, eram in preajma lui. Pentru moment era suficient.

Dupa ceva timp a venit in sfarsit ziua cea mare. Noi aveam un deal, langa o casa parasita unde ne adunam toata gasca si stateam la povesti. Andrei ma intreaba daca vreau sa mergem pe deal. “Cum?! Doar noi doi?! Asa ceva nu s-a mai auzit.” Nu zic nimic cu voce tare. Dau aprobator din cap si o luam spre deal. Nu prea am vorbit. Ne-am asezat pe iarba….eu urmaream gandaceii si eram cam emotionata. Cum studiam eu firul ierbii aud ceea ce-mi doream de cateva luni deja: “Laura, vrei sa fii prietena mea?” Tot ce am reusit a fost sa scot un da gatuit. Nu mi-am ridicat o secunda privirea.  El mi-a zis ceva de un sarut. NU stiu exact ce. Nici nu conteaza. Stiu ca i-am dat un pupic de o fractiune de secunda pe buze ca apoi sa fug ca nebuna din dealul nostru cu casa parasita.

Mi-era rusine. Si un pic de pupic si mai mult de faptul ca am fugit ca zaluda. N-am mai dat ochii cu el in ziua aia. Eram amandoi rockeri, tineri si haiosi. Ne-am mai pupat de multe ori. Dupa cateva luni ne-am pupat chiar si cu limba. Ahahahhahah. Am fost cam 1 an impreuna. Poate un pic mai mult. Pana cand m-am mutat intr-un alt cartier.

Nu mai stiu ce face Andrei acum. Nu ne-am mai vazut de o vesnicie. Poate i-ar placea sa stie ca azi, de ziua internationala a sarutului , m-am gandit cu tot dragul la primul meu sarut. 🙂