Pastele intre cool si uncool

Facebook-ul asta imi este muza. Numa un ochi daca arunc prin newsfeed imi vin prin cap deja o mana de subiecte pe care sa le iau la scarmanat. Acum e un nou trend super fashion. Hai sa ne luam de Paste. Cica esti super cool acum sa spui ca Pastele e atat de uncool incat nu-l intelegi si mai esti si super cool sa spui ca iti place Pastele chiar daca e uncool. Sunt destul de moderna sa inteleg ca oamenii au nevoie sa se agate de tot felul de trenduri de astea sociale ca sa se simta si ei cool sau uncool de cool. Ca doar asta cu hai sa fim impotriva valului nu e de ieri, de alaltaieri. Poti sa devii chiar vreun fel de erou daca nu esti oaia din turma.

Cica Pastele e uncool

Eu is tare curioasa cine a pornit aceasta miscare si ci-o fi avut in cap. Da di ci? Da di cum? Si mai ales care parte din traditiile de Paste l-o fi deranjat asa mult incat sa se dezica de un lucru atat de uncool? Aia cu vopsitul de oua? Pai nu ne-am modernizat omule? Acu poti sa decorezi oua supercarifragilistic. Poti sa le si hipsteresti daca vrei, ca nu iti zice nimeni nimic. Poti sa le si vintigiuiesti. O fi aia cu cozonacii si pasca? Se poate si row vegan, pe bune. Nu s-a apucat nimeni? Fii deschizator de drumuri. Fa pasca gluten si lactoza free si puneti semnatura! Fa-ti Pastele pe sufletul si credinta ta. Cu Jesus nu cred ca are nimeni nimic totusi. Cred ca acopera toate ariile de placut si iubit. O fi de la lumanarile de inviere? Uite, mie inca imi place sa folosesc lumanari din alea de ceara adevarata facuta de albine.

Asa cum am spus in multe randuri nu sunt eu cea mai religioasa si nici nu sustin biserica ca si institutie. Ultima chiar spre deloc. Dar Iisus si Dumnezeu sunt super cool! Exista ceva mai cool decat iubirea? Poate bunatatea, dar asta deriva tot din iubire. Iar noaptea de Inviere mi s-a parut intotdeauna magica. Da, stiu, e dubios sa alatur cuvantul magie cand vorbim despre Dumnezeu. Gasiti voi inauntrul vostru un cuvant mai potrivit. 🙂

Noaptea de Inviere mi-a adus intotdeauna liniste. Imi place mult sa ma duc la biserica, sa iau lumina, sa o duc acasa intre palme, sa cant Hristos a inviat in timp ce-mi curg lacrimi pe obraji si sa ascult predica de dupa ora 12 noaptea. Predica aia, care difera de fiecare data, mi-i aseaza frumos in suflet pe toti cei pe care i-am pierdut in viata asta. Imi aduce aminte ca moartea este ceva trecator, indiferent de ce se intampla dupa. Imi umple sufletul de liniste, mi se pare fantastic. Atat de multa energie se aduna de la oamenii prezenti, atat de frumoase sunt strazile pline de oameni care-si duc Lumina spre case!

Eu nu cred ca Pastele e uncool. Chiar deloc. Cred ca fiecare dintre noi ar trebui sa-si scormoneasca in suflet si sa simta fiecare ce simte. Nu trebuie sa simti la fel ca toata lumea. Simti si iubesti in felul tau. Pana la urma doar despre asta trebuie sa fie vorba in toata nebunia asta cu religiile si traditiile. Poti imbratisa orice religie sau niciuna! Sa fie cu pozitiv, cu iubire, cu liniste. Indeparteaza ce e negativ. Ce poate fi negativ la Paste? Poate imi scapa mie ceva…E alegerea fiecaruia daca isi doreste sa sarbatoreasca ceva sau nu, insa poti alege deasemenea sa nu transformi ceva ce nu-ti place tie personal in ceva “uncool”.

Hai sa fim buni! Yuhuuuuu! Si daca nu-ti plac unele lucruri…. transforma-le! Nu renunta la iubire!

 

2 Comments on Pastele intre cool si uncool

 1. cricricri
  May 6, 2016 at 7:13 pm (5 years ago)

  Deci zicea: Cu ce este asemenea împărăţia lui Dumnezeu şi cu ce o voi asemăna?
  19. Asemenea este grăuntelui de muştar pe care, luându-l, un om l-a aruncat în grădina sa, şi a crescut şi s-a făcut copac, iar păsările cerului s-au sălăşluit în ramurile lui.

  credinta ta estre asemeni unui bob de mustar , insa este posibil ca intr-o buna zi sa creasca si la umbra iubirii tale sa se odihnesca multe suflete…

  • Laura Belecciu
   May 8, 2016 at 7:07 pm (5 years ago)

   Dupa ce reguli se intelege din acest text ca nu mi-ar fi suficient de drag Dumnezeu?