Ana cea cu totul si cu totul de aur

Pe contesa Ana Morodan o stie o tara intreaga. Cine sunt eu s-o iau la descris? Omul Ana Morodan mi-a aterizat prin viata intr-o zi cu soare si alaturi de prieteni dragi. Acu ceva ani. Cred ca vreo 4. Sau mai multi, dar nu vreau sa-mi recunosc faptul ca timpul trece repede. Mi-a devenit tare draga pentru o sumedenie de motive. O admir pentru puterea ei de munca si determinarea de a ajunge cat mai sus, dar cel si cel mai mult o admir pentru iubirea si respectul pe care-l arata celor din jur. O face tot in stilul ei caracteristic. Cu gura mare. Uneori am impresia ca nu vrea sa arate cat de buna e. Dar ce te faci cand sufletul ti-e mai mare ca gura? Devii un om cu totul si cu totul de aur. I-am pus niste intrebari mai altfel, la care ea mi-a raspuns tot altfel. Pentru ca ea e altfel. Va las sa descoperiti o Ana Morodan mai cum o cunosc eu.

Ana cea cu totul si cu totul de aur

 

Ce inseamna un om cu totul si cu totul de aur?

Statueta de la Oscar sau Morodan anul trecut la party Molecule F. Asta, ad litteram. Daca e sa merg dincolo de aparente (stiu, nu e genul meu, dar incerc din cand in cand putina…adancime:)), “omul de aur” are nevoie de: spirit solar, energie pozitiva, usuratate&zambet (la pachet), forta de a inspira si de a se lasa prins in mreje si fascinat de altii, pasiune pentru bun, bine si frumos, generozitate si umor. My ideal, brief.

Cat din tine lasi la vedere pentru ochii incepatori?

Sunt generoasa si las totul la vedere. Inclusiv decolteul. Mi se pare mult prea obositor si unfair sa apelez la masti si sa pozez altfel decat sunt de fapt.

Cate ore muncesti intr-o saptamana?

5764 de ore, 59 de minute si 24 de secunde, cred, dar echipa mea imi spune tot timpul: nu-i de-ajuns! Mai mult, mai mult, mai mult! Pana unde? Pana crap.

Ana cea cu totul si cu totul de aur 1

Unde fugi cand vrei sa scapi de toate?

Imi place sa fug in natura, sa ma linistesc si sa ma reincarc. E o energie cu care rezonez extraordinar si care ma ajuta teribil sa-mi pun ordine in planuri, in minte si in suflet. Dar daca nu am suficient timp – pentru ca asa cum iti spuneam, muncesc mult – mi-ajunge si o fuga scurta pana la McDonald`s, pardon, la SPA. 

“Facerea de bine f… de mama” sau “Intoarce si celalalt obraz?”

Sa stii ca au fost destule situatii in care am realizat ca facerea de bine nu-ti aduce neaparat bine, dar nu cred ca trebuie sa generalizam. Pana la urma, e un exercitiu de cunoastere si de selectie a celor din cercul nostru social.

Stii sa spui nu?

Am invatat, greu, sa spun si NU. E eliberator si splendid! E extenunuant si nesanatos sa fii mereu un #YESman. In plus, mi se pare mult mai fair sa refuzi decat sa promiti ceva ce nu poti face pana la capat. Cum mi s-a intamplat si mie de multe ori. #ItsOKtosayNO

Care este cel mai frumos lucru care s-a spus despre tine?

Oamenii din comunitatea mea imi transmit permanent ganduri frumoase. Recunosc ca nu am facut o clasificare, asadar nu stiu care e “cel mai”. Ma impresioneaza tot timpul ce e spus din suflet.

Ana cea cu totul si cu totul de aur 2

Ce face un erou un erou? Cine este eroul tau?

In viata reala eroii nu sunt ca aia din filme, cu muschi si bluze mulate (si chilotii deasupra pantalonior, plus masca de undercover), de care ne indragosteam noi in adolescenta, ca tutele&fufele. Eroii sunt oamenii average, de langa noi, care intr-o anumita conjunctura si-au invins fricile si au scos pieptul inainte, cu demnitate, in slujba unei idei sau a altora mai slabi decat ei. Realitatea, draga mea, e ca eroii sunt peste tot in jurul nostru, doar ca nu i-am cunoscut inca. Pentru ca eroii adevarati nu fac o virtute din asta si nici oportunitate de expunere pe Snapchat. N’est-ce pas?

Care este extravaganta ta principală?

Lauretta, draga mea… dar eu sunt toata o extravaganta! Intreaba-ma care sunt normalitatile mele si o sa am o lista foarte scurta. 

In ce situatii minti?

Aoleu, Laura!!! Ce ma pui sa recunosc? Ce-ai aflat si de la cine? Mint cand nu vreau sa-i ranesc pe ceilalti. Si cand ma intreaba Antonia si Clau daca am mancat salata de rucola pregatita de ei.  #lacartofiprajitinusarbaga

Ana cea cu totul si cu totul de aur 4

Zi-mi ceva ce nu mi-ai spus niciodata.

Laura, draga mea, trebuie sa-ti marturisesc sincer… Imi e foarte greu si probabil ca o sa-ti dau viata peste cap, pentru ca nu stiai asta despre mine si te rog sa nu ma judeci, dar imi place la nebunie supa de fasole cu chilli de la FruFru.

La ce intrebare care nu ti-a fost pusa niciodata ai vrea sa raspunzi?

Inca nu m-a intrebat nimeni daca vreau sa fiu bogata, fericita si linistita. Raspuns: DA!

Multumesc Ana draga! Si pentru raspunsuri si pentru o sumedenie de alte  lucruri. Daca o sa prind vreodata pestisorul de aur o sa-mi folosesc o dorinta pentru a-ti indeplini aia cu linistea. La celelalte te descurci tu.

Comments are closed.