O fapta buna pe luna

E mult? E putin? Faptele bune ar trebui facute si desavarsite in fiecare zi. Va sperie? O fapta buna poate fi si un zambet sau o imbratisare date cuiva care are nevoie. Deci se poate zic io.

O fapta buna pe luna

Am avut si inca mai am discutii cu diverse persoane despre implicarea in Colectiv. Ceea ce am incercat intotdeauna sa explic tuturor este ca nu ai nevoie de nimic special, de o caruta de bani, de o pozitie anume sau de putere pentru a face un bine. Mai degraba s-a demonstrat ca o mana de oameni pot face mai mult decat aia cu “puterea la ei”. In asta cu voluntariatul personal e simplu. Pui mana si faci. Ca asa iti vine. Sa faci. Iti folosesti resulsele proprii. Crede-ma! Nimic, dar nimic nu este in zadar. Orice gest, oricat de mic il consideri tu, pentru un om in nevoie reprezinta enorm,

Imi scrie azi Silviu Iliuta si ma face atenta la o postare de-a lui, de pe Cronici pe bune. O puteti citi integral chiar aici. Este vorba despre o invatatoare atat de buna incat elevii ei si-ar dori sa locuiasca impreuna cu ea si descriu timpul petrecut la scoala ca fiind partea lor cea mai placuta din zi. Daca vreti o lacrima sau doua pe obraji cititi postul scris de Silviu.

O fapta buna pe luna 1

Clasa lui Aby de la Scoala Generala nr. 2 din Jilava este formata din copii fara posibiltati materiale, cu parinti plecati la munca in strainatate si care nu isi permit nici macar un ou de ciocolata de Craciun. Aby, invatatoarea eroina, isi imparte mancarea cu ei, le cumpara creioane colorate, caiete, hartie creponata si le-a indeplinit visul copiilor de a primi de sarbatori napolitate si oua Kinder.

Acum hai sa ne imagina ceva. Cat o fi salariul doamnei invatatoare? Hmmmm. Pe mine ma sperie gandul. Nu-i asa ca putem sa dam si noi putin din putinul nostru? Ei au asa putin incat putinul putinului nostru pentru ei ar insemna mult de tot. Cam asta le-ar trebui:

-rechizite,
-carti,
-haine,
-intrari la cinematograf si muzee,
-sponsorizari.
Practic, acesti copii au nevoie de orice.
Daca puteti ajuta, va rog sa trimiteti, pentru doamna Invatatoare Aby, la Scoala Nr 2. din Comuna Jilava, Ilfov, strada Verii nr 33.Cod Postal/ZIP : 077120.

O floare si un zambet de multumire in avans! 🙂

O fapta buna pe luna 2

 

Comments are closed.