I Love NY – I – Brooklyn

Nu pot sa scriu un singur articol despre New York. I-as face un mare deserviciu! Am trait in 10 zile in NY cat am trait in ani in alte parti. Orasul asta are o energie fantastica! Nu te lasa sa stai macar o clipa locului. Sincer, ar fi mare pacat daca ai face-o.

I Love NY - I - Brooklyn 3

Cautand pe internet, ai sa gasesti ca Bushwick-Brooklyn este cel mai cel cartier al momentului. Chiar Vogue a spus asta. Locuind acolo am descoperit ca nu are nici o legatura cu ce mi-am inchipuit eu ca va fi. Nu este plin de oameni, baruri, cafenele si restaurante la fiecare metru. E considerat atat de cool tocmai pentru ca, se pare, sunt o multime de tot feluri de localuri underground de care afli doar din gura in gura, pentru ca nu au nici un fel de advertising. Mie una mi-a fost cam frica cand se lasa noaptea. Am aflat ulterior ca nu aveam de ce, dar nu arata deloc prietenos.

I Love NY - I - Brooklyn

Totul arata fix ca in filme, sunt sobolani ca in filme, graffiti ca in filme si majoritatea celor care locuiesc aici sunt latinos si afro-americani. Poate din descrierea mea o sa va las impresia ca nu mi-a placut Brooklynul. Gresit! Il ador! Tocmai, pentru ca are extrem de multa personalitate! Este foarte viu si este atat de pentru toata lumea, incat este cate un fel de biserica la fiecare zeci de metri. Data viitoare tot in Brooklyn voi sta!

I Love NY - I - Brooklyn 2

Tip: In Buswick o sa gasesti galerii de arta (daca ai rabdare sa le gasesti), niste thrift shops (second handuri) unde eu una am gasit adevarate comori si cea mai interesanta si mai buna pizza pe care am avut norocul sa o mananc. Unde? La Roberta’s! Incredibil!

Bine, Roberta’s Pizza nu e chiar in Bushwick ci deja intram in Wiliamsburg. E alta mancare de peste. Aici e ce am crezut eu ca e Brooklyn-ul. Magazine, galerii de arta, multe, multe restaurante, galagie, agitatie, bautura, baruri, lume, etc. Tot aici o sa gasesti cel mai bun view spre Manhattan.

I Love NY - I - Brooklyn 15

Poti sta chiar la plaja!

I Love NY - I - Brooklyn 4Daca vrei sa ai si view si papa si ceva de baut, atunci trebuie neaparat sa mergi pe terasa hotelului Wythe!

I Love NY - I - Brooklyn 5

O experienta de neuitat va fi cu siguranta traversarea Brooklyn Bridge la asfintit! Nu am calculat foarte bine distantele de pe harta, asa ca intr-o zi, cand eram in Williamsburg, am hotarat ca pot merge lejer pana la pod. M-am inselat. E lung drumul. Dar asta nu inseamna ca nu a fost extrem de interesant. mai ales cand nu stii ce te asteapta. Asa am descoperit cartierul in care locuiesc cei mai multi evrei – Borough Park. E ca si cum am intrat intr-o alta lume. Cei care locuiesc acolo sunt foarte religiosi. Poarta toti, fara exceptie, haine specifice. Uite un link catre wikipedia daca vreti sa aflati mai multe: Borough Park- Brooklyn. A fost ca si cum am intrat intr-o alta lume.

I Love NY - I - Brooklyn 6

Sa revenim la Brooklyn Bridge. 🙂 Mai bine las imaginile sa vorbeasca. Spun tot!

I Love NY - I - Brooklyn 13I Love NY - I - Brooklyn 12 I Love NY - I - Brooklyn 11 I Love NY - I - Brooklyn 8

Nu am intrat in foarte multe detalii si locuri specifice pentru ca Brooklynul trebuie trait, descoperit bucatica cu bucatica. Trebuie luat la pas. Nu se supara daca-ti bagi nasul in tot ceea ce el ascunde.E prietenos, artsy, vulgar pe alocuri. Este VIU!

Mi-e tare dor de Brooklyn. Cu tot ce are de oferit. Cel mai tare mi-e sa ma trezesc dimineata, sa ma duc la Alonso, la colt, sa iau o cafea americana, OJ si bacon. 🙂 See you soon!

I Love NY - I - Brooklyn 14

Comments are closed.