Cum sa furi si sa scapi nepedepsit

Acum cateva luni am avut ocazia si onoarea sa fac niste interviuri personale si personalizate cu cateva din numele tari din blogosphera romaneasca. Cristi ChinaManafuEftimiePetreanuHoria Ghibuitiu si Victor Kapra. Intrebarea pe care le-am pus-o fiecaruia a fost: “Ce faci cand nu stii despre ce sa scrii?” Raspunsul primit de la fiecare in parte a fost: “Nu exista asa ceva!”

Timpul, bate-l vina

Unul din motivele pentru care imi era frica sa dau din nou drumul la blog, pe langa faptul ca lesinam doar la gandul criticilor, era ea, muza, inspiratia. Mai precis, lipsa ei. Cand oamanii astia mari mi-au zis ca nu exista sa nu stii despre ce sa scrii, am pus-o pe seama talentului si experientei lor. Eram sigura ca o sa mi se blocheze gandurile si o sa simt “disperarea” subiectelor. Acum, imi dau seama ca, intrebarea cea mare pe care trebuia sa le-o pun este: Ce faci cand nu ai timp sa scrii?

Timpul asta parca nu ne mai ajunge deloc. 24 de ore intr-o zi trec pe nesimtite si ca nesimtitele. Dimineata te ademenesc, iti dau sperante false, ca apoi sa te paraseasca fara sa priveasca macar o clipa inapoi. Buna dimineata, noapte buna! Surpriza! A mai trecut o zi!

Nu am timp sa ma duc nici pana la baie! Nu am timp sa mananc! Nu am timp sa ma duc la sala! Nu am timp sa scriu, sa citesc, sa merg a un film, la un teatru. N-am timp sa ma vad cu prietenii. Nu am timp sa cumpar acel cadou. Nu am timp! Hai sa facem timp atunci! Nu, nu am inventat ceva magic care sa adauge niste ore in plus, dar cred ca timpul se poate organiza, se poate fura, se poate dilata si mai stiu ca timpul poate fi oprit.

Pe partea de organizare nu ma apuc sa arunc cu sfaturile. Aici fiecare dintre noi stie cum isi poate efiencitiza orele petrecute la munca, astfel incat sa nu depaseasca, decat rareori, in caz de forta majora, acele 8 ore “obligatorii” Dar poti FURA timp! Timpul tau si numai al tau! Pe care sa-l folosesti cum vrei, cand vrei si mai ales cu cine vrei. Fura si bucura-te! Hotii timpului sunt singurii hoti din lume care nu numai ca nu sunt pedepsiti, dar sunt rasplatiti! Cu multa autosatisfactie.

Cum poti dilata timpul? Traieste clipa! Traieste-o cu totul si cu totul! Fii acolo cand se intampla ceva! Nu trece mai departe! Imbratiseaza-ti momentul! Este al tau! Bucura-te de fiecare lucru care ti se intampla. Nu te grabi sa treci la urmatorul! Opreste timpul! 

Daca nu esti convins ca timpul este extrem de pretios, poate te impresioneaza asta. Las aici o poza cu unul dintre cele mai scumpe ceasuri din lume. Un Hublot facut exclusiv din diamante. Adica…cu totul si cu totul…de diamant. 🙂

Cel mai scump ceas din lume

2 Comments on Cum sa furi si sa scapi nepedepsit

 1. Ceasuri barbati
  March 31, 2016 at 4:18 am (5 years ago)

  Cat ar costa un asemenea ceas Hublot?

  • Laura Belecciu
   March 31, 2016 at 8:01 am (5 years ago)

   Acesta este 4 milioane de dolari. 🙂