Parisul pe care nu vreau sa-l cunosti (II)

Hai! Deschide ochii! Deschideeee ochii! Bonjour! Hai ca am cumparat croissante si capsuni! Cum a ce miroase? A branza de aia buna de pe Rue des Petits Carreaux. Da cu apa pe fata! Te astept pe terasa! 

E cea mai micuta terasa din lume, dar ce conteaza? Stau lafaita pe scaunul de metal, cu picioarele cocotate sus pe balustrada si zambesc la soare tragand cu patima dintr-o tigara. Stii ca nu-mi place sa mananc cand ma trezesc. Pentru tine le-am luat. Eu strang in mana cana de cafea. Si zambesc. E timpul sa plecam.

Parisul pe care nu vreau sa-l cunosti (II) 1

O iau aproape in fuga in jos. Trebuie sa ajung cat mai repede la Centre Pompidou! O jumatate din viata din Paris mi-am petrecut-o acolo! Ciudatenii, inovatie, surealism, joaca! Multa joaca! Si Brancusi! Te trag de mana puternic. Stiu, par haotica in dimineata asta. Par! pentru ca eu stiu exact unde merg. Ocolim cladirea, nu mergem chiar acum la muzeu.

Parisul pe care nu vreau sa-l cunosti (II) 2

Primeste aceasta bucatica din mine. Poate nu intelegi mult din salile astea mari, fara noima, pline de rafturi, carti, reviste si computere ciudate. Nu e spectaculos, insa mi-am lasat ADN-ul pe mesele alea incercand sa deschifrez un Eliade atat de francez, sau ce mai consideram eu interesant sau misterios pe vremuri. Minte de copil. Hai! Coada la muzeu e mare si avem o groaza de alte lucruri de facut!

Parisul pe care nu vreau sa-l cunosti (II) 3

Hai, ia-ma de mana. Trebuie sa-ti atat ceva. Inchide ochii. Ai incredere in mine! Parisul trebuie vazut de jos, dar mai ales de sus.

Parisul pe care nu vreau sa-l cunosti (II) 4

Nu, nu vreau sa vorbesc. Vreau sa te privesc in unicitatea momentului. Un pahar de vin rouge, panorama unui Paris perfect, ochii sclipiciosi, zambetul din coltul gurii. Un moment, o terasa.

Parisul pe care nu vreau sa-l cunosti (II) 5

Siropos? De acord! Hai sa-i dam cu sare si lamaie! Stiu locul ideal. La Perla e atat de aproape si au cea mai buna margaritatai din Paris! Stiu ca e doar pranzul! Stai fara grija! Au si mancare! Guacamole, tacos, nachos, fasole de aia buna, enchiladas si burrito! Da, vrem de toate! Universule! Iarta-ma ca am pacatuit culinar! Promit ca o sa se repete!

Parisul pe care nu vreau sa-l cunosti (II) 6

On y va!!! Avem ceva calorii de ars! La cateva numere mai jos de restaurant, tot pe rue François Morin, mai am o surpriza pentru tine! Fa-mi o poza! Da, chiar aici! Priveste cu atentie ce se intampla in spatele meu! Istoria se intampla! Case din evul mediu care inca traiesc linistite in Parisul de azi? Da!

Parisul pe care nu vreau sa-l cunosti (II) 7

Daca o iei la pas prin Paris vei descoperi atat de multe lucruri nespuse in ghidurile turistice! E ceva pentru fiecare. Sunt destul de ghidusa azi, ma simti. Copilul din mine e fericit de ce se intampla. Copilul din tine ce face? Hai sa ne jucam! Hai sa ne simtim naivi si prostuti! Hai sa-i lasam pe altii sa se joace cu bucatica aia din creier care ne-a ramas inocenta. Sa sune trambitele! Sa bata tobele! Doamneloooor si domnilooor! E timpul pentru…

Parisul pe care nu vreau sa-l cunosti (II) 8

Musee de la Magie. Atat iti mai zic. Traieste. 🙂 Si daca vreodata ti se face pofta de ceva americanesc, tot pe rue Saint Paul, la nr 20 e Thanksgiving. Gasesti de toate!

Stiu, si eu am obosit putin. Place des Vosges e la doi pasi! Ne astepta sa ne lafaim la soarele care e cam pe sfarsite. Inchide ochii.

Parisul pe care nu vreau sa-l cunosti (II) 9

Odihna over! E shopping time! Oh, magazinele second hand din Les Marais sunt adevarate camere cu comori! Iar eu ma simt ca un Indiana Jones in cautarea lor! Nu-ti zic adresele. Atat de egoista sunt! Ale mele comorile, ale mele!

Cu socosele pline, imi simt stomacul gol! Tipa dupa un confit de canard si o sticla cu vin rosu la Les Philosophes. Bonne appétit!

Parisul pe care nu vreau sa-l cunosti (II) 10

Acum, fa-ti rugaciunile, pregateste-te psihologic! Ne asteapta o noapte nebuna in Le Marais! Iar eu vreau sa beau cate un shot in fiecare bar! Santé!

Comments are closed.