Lasati copiii sa asculte ce vor!

3J5A7457

Aveam vreo 13 ani cand m-am indragostit de Andrei. Era cu un an mai mare si a fost singurul meu iubit blond cu ochi albastri. Pe vremea aia era “a thing”. Intr-o zi, pe un deal, mi-a cerut prietenia, mi-a furat un pupic (am fugit de rusine) si uite asa a inceput povestea noastra. El asculta rock. Hard rock chiar. Super metal, heavy metal, ce mai, niste formatii pe care am avut curiozitatea sa le caut zilele trecute si m-am ingrozit nitel de gusturile noastre musicale de pe vremea aia. Va zic doar atat. Sepultura era cantec de leagan.

3J5A7578

Eu am crescut cu muzica clasica. Mama intotdeauna cumpara casete cu marii clasici, iar cei trei mari tenori (Carreras, Doming si Pavarotti) rasunau de zor prin casa. Apropiindu-ma de adolescenta, mi s-a parut foarte natural sa ma duc spre rock. Intotdeauna am considerat ca rock-ul este o continuare a muzicii clasice. Asa l-am simtit. Cum ar fi fost sa trec de la Beethoven la Backstreet Boys?

3J5A7613

Mama a incercat intotdeauna sa fie cool si moderna cum ii placea ei sa spuna, dar chiar si asa s-a speriat pe alocuri de ragetele care se auzeau din boxele casetofonului meu si de posterele “sataniste” de pe usi si pereti. Cu toate astea, nu mi-a interzis niciodata sa ascult ce vreau sa ascult. Doar ma intreba, din cand in cand, daca ma doare capul de la muzica. Cand mi-am dorit cel mai mult si cel mai mult noul album The Offspring mi-a dat imediat banuti sa ma duc sa-mi cumpar. Cand am inceput sa ma machiez destul de dubios, cu negru mult si sa-mi fac niste codite ciudate pe langa ochi se rezuma in a-mi spune ca eu sunt frumoasa si ca ea crede ca machiajul ma urateste.

Mama m-a lasat sa ma exprim, sa ascult ce vreau si a incercat sa ma inteleaga. Perioada de super hard rock a ramas in urma, dar roackerita o sa fiu o viata. Mai pe soft acum, intr-adevar. Multe dintre versurile melodiilor preferate m-au consolat, m-au imbarbatat si mai mult decat atat, au fost inspirationale. Sa va spun un secret. De fiecare data cand ma simt demoralizata ascult Nothing else matters – Metallica. 🙂

Pozele mi le-a facut super fotograful Alexandru Rosieanu! Multumesc!

Pe voi ce melodii va inspira?

“Intotdeauna sa ai incredere in tine, nimic altceva nu conteaza!” .

https://www.youtube.com/watch?v=Tj75Arhq5ho

Comments are closed.