Sfaturi proaste de Valentine’s Day

Sincer, nu aveam de gand sa scriu nimic despre Valentine’s Day. Mi se pare destul de cliseic. Insa uite ca viata ti-o intoarce cum vrea ea, punandu-ti in fata intamplari pe care nu ai cum sa le ignori.

Bad-Mortgage-Advice-Accept-Compensation-Offer-or-Escalate

Azi dimineata, in drum spre birou, la un oarecare radio un nene si o tanti prezentatori comentau:

El: Daca prin ABSURD esti singura de Valentine’s Day iti dam noi niste sfaturi. Ea: Da, da! I-ati un cadou si iesi cu prietenele! El: Trimite-ti un buchet de trandafiri rosii si un card in care sa-ti faci o declaratie.

Un dialog cat se poate de gresit din atatea puncte de vedere, inca de la primele cuvinte. Cum adica prin absurd? Adica de Valentine’s Day trebuie sa fii musai combinat? Adica daca te prinde singur esti cat se poate de absurd? Oare nu sunt de ajuns atatea “reguli” dictate de societate menite sa te faca sa te simti prost daca nu te conformezi, oare nu sunt atatea si atatea surse de frustrari, incat acum sa trebuiasca in plus sa te simti intr-un fel daca nu esti cuplat intr-o anumita zi a anului? Hai sa fim seriosi! Incetati cu prostiile! Eu inteleg ca toata lumea trebuie sa vanda inainte si-n timpul zilei de Sf. Valentine. De aia te pune lumea sa-ti iei cadou si singur. Dar va zic eu ceea ce stiti deja! E ok sa fii cine esti ,cand si cum doresti. Chiar si in ziua asta “sfanta”.

x3xd2ca23c8b314caf8a98317cd569fafe0

Nu ma intelegeti gresit. Eu sunt o romantica incurabila si intotdeauna sunt atenta sa-mi surprind partenerul cu gesture de toate felurile. Inca de mica am fost in clase de engleza-intensiv si stiam de Valentine’s Day inainte de Dragobete sau de alte sarbatori romanesti. Mi-a placut intotdeauna. Cand eram micuta faceam scrisori pline de inimioare pe care le ardeam pe margini. Aplaud orice moment de tandrete in plus sau motive “bonus” de a-ti arata dragostea.

Acum, pe seara vad la TV un material despre ce poti face de Valentine’s Day. Incepe cu cadru pe ea: “Mi-am cumparat rochie noua, am fost la salon, m-am coafat, m-am machiat profesionist. Acum sper ca EL sa nu ma tina in casa.” HA?! Nu pot sa nu observ, ca si in dialogul prezentatorilor de dimineata de la radio ca femeile trebuie sa primeasca, ele trebuie sa-si cumpere cadouri singure ele, ele, ele. Stati mai asa! Ca nu e 8 Martie! E Ziua Indragostitilor! Adica 1 si inca 1. Sau mai multi daca e. Nu e ziua in care barbatul isi arata indragosteala. E o zi de cuplu! Sau e de ajuns ca femeia s-a gatit? Baby, m-am facut frumoasa pentru tine! Partea mea a fost indeplinita! Ia sa vad ce mi-ai cumparat, unde ma scoti. Da’ florile unde sunt? Auzi baby draga! Si el merita surprize, cadouri sau o cina facuta sau platita de tine!

b9157a54a1ebee3df52f42a44cca420d

La partea de cadouri nu ma bag, pentru ca este extreme de subiectiva. Eu prefer sa daruiesc chestii personale, de obicei legate de o discutie, de o dorinta sau de ceva ce am trait impreuna la un moment dat. O lista argumentata cu motivele pentru care il/o iubesti va fi intotdeauna bine primita, sa stiti! 😉

67130228c0d475d0c00df5e37f47d5cf

Faceti ce va place voua cel mai mult sau experimentati ceva cu totul si cu totul nou pentru amandoi. Iubiti-va mult si creati-va cat mai multe momente de care sa va aduceti aminte razand si peste ani! Lasati-va imaginatia sa zboare si nu mai ascultati toate prostiile! Nici macar pe mine!

 

Comments are closed.